2020-03-24 17:09:08• hírek • Szatmár.ro

Rögtön 26 büntetést róttak ki a kijárási tilalom első éjszakáján a Szatmár megyei hatóságok

A hétfőn 22 órakor megkezdődött részleges kijárási tilalom első éjszakáján máris 26 esetben róttak ki a rendelet be nem tartása miatt büntetéseket a Szatmár megyei hatóságok.

Szerdától a nap mind a 24 órájára kiterjesztett rendelet a hét első napján még csak az éjszakai órákra vonatkozott, viszont voltak akik, még ebben a napszakban is inkább az utcákat és az utakat rótták.

A megszorító rendeletek betarttatása érdekében a Szatmár megyei hatóságok, rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök csapatokat alkotva cirkáltak a megye számos pontján. Ez idő alatt pedig összesen 26 indokolatlan járó-kelőt és autózót észleltek.

A rendeleteket be nem tartókat, magán személyek esetében 100 és 5000 lej, míg jogi személyek esetében 1000 és 7000 lej közötti bírsággal sújtották, összesen 12 750 értékben – tájékoztat a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség közleménye.

Az ellenőrzések szerdától nem csak az éjszakai órákra korlátozódnak, akik az utakon és utcákon megfordulnak, a nap bármelyik órájában számíthatnak ellenőrzésre. Ezért, amennyiben nem feltétlenül indokolt ne hagyják el otthonaikat, ha pedig mégis el kell indulniuk, használják az ehhez szükséges formanyomtatványokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: